GOTT & NYTTIGT BRÖD

 
Bakade detta goda bröd förra veckan så tänkte passa på att lägga upp receptet. Hittade detta recept från Ida Warg men gjort om lite grann. Det går fort att slänga ihop och kräver ingen jäsning!
 
5 dl dinkelmjöl
2 dl havregryn
1 dl krossade linfrön
1 dl sesamfrön eller andra frön
1/2 dl solroskärnor (kan uteslutas)
2 tsk bikarbonat
Lite havssalt 
3 msk honung
1 rivet äpple
4 dl havreyoghurt (ta vanlig yoghurt om ni vill)
Torkad frukt ca 1/2- 1 dl (russin/ aprikos/ dadlar...)
 
Sätt ugnen på 200 grader. Rör först ihop de torra ingredienserna. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna.Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Toppa med solroskärnor och in i ugnen i 45-60 minuter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback