LÖRDAGENS PANNKAKSFRUKOST

 
Kokosplättar med vattenmelon, hallon, honung och kokosgrädde!
Hur gott som helst, om nån vill ha recept så kommentera bara:)

STADSFESTEN VAR GRYMT

Hej! Inte haft tid till att blogga förrän nu tyvärr. Igår var jag med Isak hela dagen och vi var sjuka tillsammans och försökte krya på oss genom Breaking Bad och choklad! 
Stadsfesten i fredags var huur kul som helst och jättebra!! Håkan var bäästt och spelade alla mina favoritlåtar, och fan va grymma Rebecca & Fiona var! Vi dansade hela natten och var hemma vid 4, halv 5 efter en biltur. 
Fick inte till några bra bilder så länkar Monikas film därifrån!
 
 

 

STADSFESTEN IMORGON

Jag är inte på Bråvalla men ska iallafall till stadsfesten i skellefteå med Monika och Emma för att se Rebecca & Fiona och bästabästa Håkan!! Synd att Alice inte kan vara med då hon är i Grekland eftersom vi båda är Håkanlovers. MEN i augusti ska vi till sundsvall för att se honom igen!
 
 
 

MYS

Sitter och ser på serier nu med en skål jordgubbar med mörk choklad och en stor kopp te för att bota min förkylning! Har jobbat idag men det var rätt okej eftersom Isak jobbar med mig!


LITE NYTT

Idag var det hur varmt som helst! Har legat ute och solat hela dagen, såå skönt. Sedan vid 16 åkte jag och mamma till strömpilen för lite shopping. Detta fick följa med mig hem!
Ikväll blir det en lugn kväll med serier, ska nämligen upp och börja jobba igen efter en ledig vecka. 
 
 

GRATTIS TILL MIN ÄLSKLING

Idag fyller Isak år! Ska strax dit för middag, tårta och mys! Solen har äntligen hittat tillbaka hit nu så idag har jag bara legat ute och solat hela dagen med en god smoothie. 

 

EN MIDSOMMARNATTSDRÖM

Oj nu har jag inte bloggat på jättelänge... igen. Haha helt glömt bort. Haft fullt upp med jobb och sedan när jag väl var ledig torsdag så kändes det så himla skönt.
Igår var det midsommar. Den blev toppenbra! Började med en överraskningspicknick för min bästa som jag ordnade på bölesholmarna. Vi hade 1 och ett halvårsdag igår också! Massa god mat, champagne, jordgubbar och stålande sol och vi satt där i flera timmar. 
Sedan gick vi hem och solade och sov lite då det sedan var dags för midsommarmat och grillat! På kvällen hängde vi på kyrkudden med några stycken och kom hem rätt sent, en bra kväll!
 
 

GÅRDAGENS PYSSEL

Igår i regnet hade jag inget speciellt för mig så jag gjorde iordning lite fina burkar. Var jätte enkelt men tycker det ser fint ut! Man kan till exempel ha i sylt, pennor, ha med till picnick eller bara som de är!
 
 

FRÅGOR OCH SVAR OM BLOMKRANSARNA

Kan du visa hur kransen sitter på?:)
Fina! Vart är de ifrån?
 
Fick två frågor angående mina blomkransar som jag visade i ett inlägg. 
Jag köpte båda två på glitter här i stan desvärre tror jag den vita är slut då jag tog den sista om det inte kommer in nya!
Och så här ser de ut på!
 
Den vita syntes kanske inte så mycket på bilden haha men på den högra gjorde jag en rätt fin uppsättning. Lite slarvig och jätteenkelt passar perfekt till midsommar kanske!
 
 

RECEPTET PÅ BANANPANNKAKOR

Var någon som kommenterade och undrade efter receptet på pannkakorna jag gjorde idag.
Jag brukar inte vara så noga med mått osv. när jag bakar och denna gång gjorde jag lite mer för att kunna ta med till lunch imorgon på jobbet.
Så tror man kan halvera receptet för 1 person. Många recept på bananpannkakor innehåller även enbart äggvitan och väldigt mycket ägg. Jag hade bara två hemma och det funkade ändå använde alltså både äggulorna och vitorna. Tillsatte också bakpulver då blev de fluffigare och mer som amerikanska pannkakor. 
 
 
2 bananer (helst rätt mogna inte såna gulgröna)
2 ägg 
3 msk dinkelmjöl/grahamsmjöl/havremjöl eller annat valfritt mjöl
1-2 msk kvarg/yoghurt
1 tsk bakpulver
lite vaniljpulver (valfritt)
 
Mosa bananerna. Knäck äggen i samma skål och vispa eller mixa ihop det.
Blanda i övriga ingredienser.
Stek i kokosolja eller smör. Jag stekte mina i en plättstekpanna för att få små gulliga pannkakor!
 
(Jag serverade mina med jordgubbar, kiwi och en snabb chokladsås jag gjorde på: en klick jordnötssmör, 1 tsk kakao, 1,5 msk stevia strö, lite mjölk och vatten.)
 
 
 
 
 
 
 

SOLEN FÖRSVANN

Det var sol och fint väder vid 11 så jag tänkte att jag skulle göra en god frukost. Blev bananpannkakor! Sen fösvann solen när jag väl skulle käka... Nu är det grå tråkiga moln igen. Vart försvann sommarvärmen vi hade i maj??
Denna söndag får bestå av serietittande och träning!
 
Kommentera om nån vill att jag lägger ut receptet
 

DU KAN LETA I EN SPEGEL, JAG VET MER OM DIG ÄNDÅ

 
 I torsdags var jag och isak på ett möte för vårt jobb som vi har i juli/sista veckan juni. Då helt oväntat fick jag jobba dan efter i fredags också med att dammsuga, alltså bara dammsuga. Dammsög 16 eller fler lägenheter, nybyggda på sandåkern. Kuul. Hade egentlgien velat ha ledigt nu men är ändå bara spöregn och alla man känner är bortresta. Så i helgen ska jag bara mysa för att ladda upp inför en vecka där jag måste stiga upp 06 och dammsuga ännu fler lägenheter!
 
 
 
 

 
 

FREDAGSMYS

Igår kom Monika hit och vi gjorde en jättegod grillmiddag och snackade om allt mellan himmel och jord. Senare mumsade vi på massa god frukt och såg nya avsnittet av Pretty Little Liars innan vi somnade, härlig kväll!
 
 
 

BOKAT RESA

 
Så jäkla härligt! Bokat resa med Isak och familjen till Alicante i Spanien i augusti!
Sola, bada, tivoli, vattenland, massa shopping och god mat♥

MYSFIKA

Idag trots spöregnet tog jag och Isak oss till stan ändå för en fika! Och hur mysigt är det inte att sitta inne med en kopp varmt te, ett ljus och sin bästa medan man tittar ut och regnet bara öser ner? ♥
 
 
 

SOMRIGA INKÖP EN REGNIG DAG

 
Letat länge efter ett par fina blomkransar och var precis påväg att pyssla ihop en egen idag då jag hittade de här fina! Perfekt till midsommar, en klänning en härlig sommarkväll eller till speciella tillfällen!  ♥
 

CHOKLAD-BANANGLASS

Såg ett recept på en blogg som jag tänkte att jag skulle testa av choklad-banan-jordnötsglass.
Jag hade inget jordnötssmör hemma så använde mandelsmör istället!
 
 
För 5 portioner
2 äggvitor
2 msk jordnötssmör/mandelsmör/...
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk stevia strö
2 tsk kakao
2 mosade bananer
 
Vispade äggen och sockret till hårt skum
Mosa bananerna och blanda sedan i nötsmöret, vaniljpulvret och kakaon
Vänd försiktigt ihop de två smetarna utan att vispa bort all luft
Häll ner i portionsskålar och in i frysen i ca 2 timmar!
 
Jättegott och bra om man är mjölkallergiker som jag är och samtidigt är det nyttigt och bra! 
 
 

BEACHDAY

BEACHDAY
 
Håller på att kolla på resor till i augusti just nu. Om jag får ett jobb som det pratas om i juli så blir det en resa till Alicante, Spanien med Isak och familjen! Annars blir det turkiet vid skolstarten istället. Men åh vad man blir sugen på att ligga vid en strand en hel dag och bara njuta av solen och bada när man kollar på resor ♥

9 JUNI

Varit ensam hemma igår då mamma och pappa var i luleå. Jag och isak skulle åka och bada men det blev riktigt mulet...
Istället tog vi oss ett skumbad, fixade fötterna med fotbad och sånt och målade naglarna (fast det gjorde ju bara jag hehe). Till det hade vi en god ostbricka och senare på kvällen fixade vi oss en grillmiddag, så mysigt!
 

10 SAKER OM MIG

  • Jag älskar att laga mat och baka hehe 
  • Älskar också att sjunga. Sjöng förut i kör och gjort i alla år men slutade i nian, är dock väldigt blyg för att sjunga framför folk ensam vilket är konstigt då jag inte alls är blyg i övrigt! 
  • Jag är så lycklig just nu. Allt känns så där perfekt och jag mår bra både med mig själv och de runt omkring mig
  • Jag är typ noob på melodifestivalen och eurovision song contest. Det är så kul att titta på och jag missar aldrig ett program något år... Är typ en tradition i vår familj att alltid se på det!
  • Det bästa som finns är att resa och upptäcka massa nya platser och städer! 
  • Det skönaste enligt mig är en ren nybäddad hotellsäng med vita lakan! 
  • Äntligen hittat en hårfärg jag verkligen trivs i. Skulle aldrig kunna färga håret brunt eller rödbrunt eller något igen.
  • Jag har en löstand hahah!
  • Håkan Hellström är min favvis. Han har bäst citat och så himla fina låttexter. Ska se honom i sommar en eller två gånger!
  • Både jag och Håkan fyller år 2 april coolt jaooo, såg honom på vår födelsedag också 2011 8)
 
 
 
 
 

HÄRLIG SOMMARKVÄLL

Ikväll gick jag och Alice en prommis till stan. Vi hade köpt med oss jordgubbar och mörkchoklad som vi försökte smälta på ljus och kleta på jordgubbarna! Gick väl sådär men ändå så gott! Behövde en pratstund med min going så vi satt väldigt länge och spelade kort och allt haha. Sen gick vi även förbi sparken för att skejta sk8 for3ever<3
nä men träffade isak och lite annat folk en snabbis. Är hemma nu och ska lägga mig strax för imorgon väntas första doppet om vädret blir lika fint som idag!
 
 
 

7 JUNI

Idag har det varit en toppendag med sol och värme! Efter en god frukost av en omelett med avocado, tomat och kräftstjärtar så har jag legat ute och solat på baksidan. Senare åkte jag till strömpilen en stund med mami. Vi fikade på NK och jag fick med mig en ny bikini hem! Sen klänningen köpte jag i förrgår tänkte passa på att visa den också.
Ikväll ska jag vara med Alice får se vad vi hittar på kanske en mysig pratstund vid älven!
 

NYSTART

Hej! Ni som läst min och Alices blogg kanske har märkt att vi inte uppdaterat eller inte förstått varför vi bara slutade blogga helt tvärt. Men vi hade tyvärr varken tid, intresse eller ork längre pga massor av skolarbeten och plugg! Men nu till sommaren och sommarlovet tänkte jag att jag har mycket tid över och man hittar på mycket roligare saker  att skriva om så det passar bra att börja blogga igen! 
 
Puss