CAFÉ GBG

Ikväll var jag med Linnea på göteborg! Det var väldigt trevligt och mysigt, vi planerade lite olika grejer och pratade på! Imorgon så blir det en tur med gummibåt eller solande om vädret tillåter det dvs.
 
 

KREATIV PÅ NATTEN?

Är det bara jag som alltid får för mig att göra saker eller kommer på idéer på kvällen/natten?
På dagen är man alltid helt orkeslös osv. Jag pluggar alltid bäst på kvällen också.
Är så less på min garderob nu som är alldeles för liten och fullproppad så tänkte rensa ut ännu mer och börja lägga in saker i två andra garderober som finns i mitt förra/andra rum. Både jag och mamma har rensat garderoberna och förråden i veckan, igår höll jag på med det och har slängt en hel säck. Så ska fixa till nu och senare ska jag och pappa åka och köpa lite mer hyllor och grejs. 
 
Känner mig också som en flintisgubbe i uppsatt hår :S
 

UTE FAST INNE

Igår kom Isak hit! Jag bjöd honom på min cheesecake och vi satt ute på altanen med massa ljus och spelade kort! Vi har inglasat så det går att sitta ute även då det spöregnade. Myys. 
Idag har vi lekt lite med min syrras barn, Ebba och Alexander. Vi körde vattenkrig bland annat, haha!
Ikväll ska jag nog fara iväg på en fika♥
 
 

TVÅ NYA

Färgen på den rosa är mycket mer knallrosa men syns tyvärr inte på bilden... Det var dessa två som jag köpte i söndags på vår kvällshopping!
 
 

PASSION CHEESECAKE (MJÖLKFRI)

Cheesecake är och kommer alltid vara det godaste jag vet haha! Äter alltid det på café! Dock så tål jag det inte då jag är allergisk mot mjölk så magen får alltid lida efteråt (men ibland är det värt haha).
Ja hursom så är det lite bökigt och tar rätt lång tid att göra själv. Jag har gjort det två gånger tidigare då resultatet inte blev så lyckat. Igår var regnigt så jag passade på att lägga ner tid på bak. Och denna gång blev den perfekt!
Hittade dessutom mjölkfri cream cheese gjord på soja på Ica teg så passade på. 
Letat efter detta typ på alla ica i umeå men nu hade teg fått in det, bäst!
Om ni tål mjölk eller bara är laktosintoleranta så är det bara att byta ut produkterna mot mjölkprodukter/laktosfria!!
 
 
 

Botten av kex
225 g digistivekex
75 g pepparkakor (ska vara 300 g kex så går att fördela hur man vill)
150 g (mjölkfritt) margarin
 
Fyllningen
600 g soja cream cheese (eller vanlig)
2,5 dl kvarg  <--- OM DU TÅL MJÖLK. UTESLUT ALLTSÅ DE TRE INGREDIENSERNA NEDAN ISÅFALL
1 dl vaniljsås alpro soja
1 dl tjock naturell sojayoghurt
0,5 dl vanilj soja yoghurt  DEN MJÖLKFRIA VARIANTEN SKA DÅ UTESLUTA KVARGEN
1 dl socker
1 dl maizena majsstärkelse
3 ägg
200 g vitchoklad (kan uteslutas, det gjorde jag)
10-15 st passionsfrukter 
Frukt eller bär till garnering
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Mixa kexen till fina smulor
  3. Smält smöret och blanda ihop med smulorna
  4. Tryck ut blandningen i botten av en springform (24 cm i diameter)
  5. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i 10 minuter och låt svalna.
  6. Vispa cream cheese med kvarg/vaniljsås, soja yoghurt, soja vaniljyoghurt krämigt och slätt
  7. Blanda ner sockret samt majsstärkelsen
  8. Rör även ner äggen, ett i taget
  9. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Ta vara på saften genom att sila fruktköttet. Tryck med en sked många gånger tills all saft är urkramad. Behövs ca 1,5 dl saft. Om det blir för lite kan man komplettera med lite apelsinjuice. TIPS! Spara kärnorna till garnering! 
  10. Blanda i passionsfrukssaften i smeten.
  11. Smält vitchokladen i ett vattenbad och blanda i smeten(Skippa detta steg om du ej vill ha vit choklad)
  12. Häll smeten över kexbottenen som nu ska vara sval.
  13. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Om kakan blivit gyllenbrun innan gräddningen är klar kan man täcka den med alliminium folie resten av gräddningstiden. Detta behövde dock inte jag göra!
  14. Stäng av ugnen men låt kakan vara kvar i ytterligare 30 minuter på eftervärmen. 
  15. Kyl kakan, servera den kall och garnera med exotisk frukt eller bär!
 
 
 
 
 
 

EN REGNIG DAG

Hej! Nu verkar det som att det fina vädret är slut... Tråkigt! Men samtidigt lite skönt, nu har man tid över till vila, träning, serietittande och bakning!Hoppas det bara inte är långvarigt.
Idag sov jag ut utan alarm för första gången på länge.
Dagen har spenderats med att se Grey's anatomy (så sjukt bra!), simsspelande, Ica maxi med papi, bakning av en cheesecake som ni får recept på imorgon och ett tränings pass!
Jag körde intervaller och sen triceps&rygg styrka! Isak har lärt mig bra styrkepass så det känns skönt att veta vad man håller på med när man är på gymmet hahah! 


Nu ska jag fortsätta se på grey's sedan sova för imorgon har jag en tidig tandläkartid igen.


VITT, SVART, RÖTT, GULD

 
WHITE, BLACK, RED
Gjorde ett litet collage med kläder jag tycker skulle passa på en sommarkväll!
Älskar toppen, skorna och väskan ♥

SPONTAN-TRIPP MED LINNEA

Idag for jag till Bettnes med Linnea vi 11 någon gång. Det var jättefint väder! Men senare började det komma in soldis som senare blev moln, hela himlen täcktes och det blev mulet... Vi for hem och gick istället ner till böles, där däremot var det toppenväder inte ett moln och jättevarmt, så vi badade faktiskt! 
 
Ikväll efter maten tog vi tåget till hörnefors sådär lite spontant. Det blev dock lite försenat men då gick vi och köpte en stor godispåse och minimunkar. Vi gick på h&h för att shoppa lite. De hade öppet ända till kl 00.00 och fullt med rea! Både jag och Linnea kom hem med 2 plagg var, jag kan visa imorgon!
Vid elva var jag hemma och har bara slappat. Imorgon ser det ut att bli regn så då ska jag passa på att se på serier och träna, kram
 
 
 
 

FREDAG, LÖRDAG

Hej! Äntligen har jag hittat mig en lugn stund haha. Detta är första gången sedan i torsdags som jag suttit ner ensam ett tag i sängen vid datorn! 
 
Fredagmorgon började med en tidig morgon och jag for sedan till Bettnes med Monika och Emma! Det var toppenväder och jättekul. Vi badade till och med! 
 
 
Kolla vad mogen Monika är och vad fint hon ritar:*
 
 
Sedan åkte jag och Monika hem till mig för att göra oss klar för en tjejmiddag hemma hos Alice med Emma, Alice och Linnea. Efter det kom det lite fler hem till Alice och vi hade en rolig kväll med mycket skratt och spel!
 
Kvällen blev sen och inte förrän kl 5 var jag och Alice i säng och skulle stiga upp 8.30 för att vara barnvakt. Vi lekte och hade vattenkrig men hann även med stunder med solning och tidningstittande bara vi. En rätt skön dag trots 3 timmars sömn.
Då Alice for hem kom Isak till oss istället vid middagstid och var barnvakt på kvällen. Godis, popcorn, filmen dumma mig och en Barbiefilm var det som stod på schemat! Vi var hemma vid 01.00 och somnade nästan direkt!
 

JULI GLOSSYBOX

Min glossybox kom hem idag!
Så här såg den ut:
 
 
En inpackning, nagellack, läppglans, en fotgel för trötta, varma fötter för att de ska bli pigga igen, en duschcreme! Är nöjd faktiskt, nagellackets färg syns inte på bilden så bra men det var som korallrosa nästan jättefint!

SOL&BAD

Igår var jag och Isak på umelagun haha, det var skönt att bada i bassänger då det nästan är omöjligt att bada i havet/sjö är så kallt haha! Igårkväll var vi rätt många på kyrkudden för en liten utefest typ. Det var kul faktiskt! 
Idag ställde jag och Isak klockan tidigt och var på Bettnes vid 11-12. Efter ett tag kom också Monika och Simon dit. Vi käkade lunch, frukt, solade och spelade kort! Nu efter fem timmars solande behöver jag en kalldusch haha.
Ikväll ska jag gå en lång powerwalk, möta upp Isak i stan en kortis och sedan spendera kvällen med Grey's Anatomy, mysmys
 
 Förresten så fick jag hem bikinin jag beställde, den satt bra! Har på mig den på bilden här nedan
 

JAG TROR NÄR VI GÅR GENOM TIDEN ATT ALLT DET BÄSTA INTE HÄNT ÄN

 
 

EN LITEN PICNICK

Alice kom hem idag efter att ha varit i stugan i typ en vecka så ikväll hade vi en liten catch-up picknick i parken. Det var väldigt mysigt och gott♥ Nu måste jag gå och lägga mig för imorgon ska jag upp tidigt för ett tandläkarbesök woooho
 
 

BESTÄLLDE JUST DENNA

 
 
Från Nellys bikinirea, finns jättemycket fint och billigt där! Tänkte att den kan vara bra att ha tills vi ska till Spanien, och jag behöver en vit bikini så den var ju perfekt! 

EN HELT PERFEKT FREDAG

Åh igår hade jag och Isak en sån mysig och perfekt kväll♥
Vi gick ut och åt trerätters som var jättejättegott! Vi satt där länge och sen for vi hem till mig för lite basketlir haha. Efter det gjorde vi upp en eld på gården, tog ut massa filtar, tände ljus och grillade marschmallows, spelade kort och myste. Vi gjorde såna här s'mores när man smälter en chokladbit, grillar en marschmallows och klämmer ihop det mellan två kex!
Ikväll ska vi nog grilla lite mat och sen får vi se vad vi gör!
 
 
 

NI MÅSTE PROVA DETTA! BANANGLASS

Hej! Idag har jag inte gjort mycket alls, men jag gjorde en jättegod nyttig, mjölkfri glass! Ikväll ska jag och Isak ut och äta så det ska bli jättemysigt, ska börja göra mig iordning nu men först ska ni få ett recept.
 
 
Om ni inte gillar banan kan ni ju kolla bort men annars prova detta!!!
För en person behöver man 1 banan, sedan kan man smaksätta med lite vad man vill.
Till exempel frusen mango, kakao, jordnötssmör, jordgubbar, blåbär, hackad mörkchoklad, honung eller vanilj.
 
Detta använde jag iallfall:
1 frusen banan (frys in hackad banan i slantar i en påse, lägg de som platt i påsen en dag innan ni gör glassen ungefär)
1/2 dl frusen mango
2 msk honung
vaniljyoghurt/vatten/kvarg ca 1/2 dl (detta gör det enklare att mixa och blir krämigare)
 
 
Sedan mixar man bara ihop detta helt enkelt, lättast i en matberedare. Jag provade med stavmixern först men då flög det grejer överallt haha.
Men när allt är som en slät glass så ät den direkt! Jag toppade min glass med lite kakao, fryst mango och en klick nötsmör.
 
 
 

FINT

Sommarhärligt
 

SOMMARFAVORITER

 
 
1/Toni&Guy Sea Salt Texturizing Spray är en saltvattensspray som man sprayar i håret antingen blött eller torrt för att få en snygg beachfrisyr, lite vågiga strandlockar och ett mer strävare hår/
2/Moroccanoil eller någon annan hårolja min moroccanoil är tyvärr slut men den gillar jag enormt! Den vårdar och gör håret glansigt och mjukt!/
3/ Redken color extend sun sparkling shield är en slags oljig spray som skyddar håret mot solen och mot klor och ger glans! Perfekt när man är utomlands där solen är stark./
4/Escada Rockin' Rio- en favorit sommarparfym som luktar exotiskt, typ exotiska frukter!/
5/Escada Cherry In The Air, en annan favvis från Escada som jag fick då jag fyllde år. Luktar körsbär helt enkelt somrig och fräscht!/
6/Alyssa Ashley Cocovanilla är en annan sommarparfym jag gillar jättemycket. Den är jättebillig och innehåller ingen alkohol vilket gör att man kan ha den i solen också! Den luktar verkligen supergott, kokos och vanilj. Som en strand vid medelhavet! (liknar doften från hawaiian tropic solprodukterna)/
 
 
/7 Hawaiian Tropic Silk Hydration After Sun är en härlig aftersun som man ska smörja in sig med efter solning för att återfukta, undvika bränning (eller svalka huden om den är lite bränd), lugna och svalka ner huden då den innehåller Aloe Vera. Denna luktar kokos och papaya!/
/8 Hawaiian Tropic Silk Hydration SPF 30 En solskyddsfaktor lotion med 30 Spf, mjukgör huden och luktar jättegott kokos och tropiskt/
/9 Hawaiian Tropic Dry Oil SPF 15 En solskyddfaktor med 15 spf i oljform. Gillar dessa finns från typ 0-15. Känns som man blir brunare med oljan på nåt sätt tycker jag, och dessa luktar också kokos/
/10 Hawaiian Tropic Lip Gloss Mango Papaya SPF 25 Är ett läppglans med 25 i solskyddsfaktor, jag brukar lätt kunna bränna läpparna så det blir sår osv:( Denna är jättebra och luktar och smakar jättegott! 
11/ Maxfaktor CC Cream Jättetöntigt med det här nya CC cream istället för BBcream?? Skillnaden är tydligen att den täcker lite mer än en BB cream. Jag gillar iallafall denna då det är som en blandning mellan en foundation och en ansiktskräm, har lite solskyddsfakor på 10 så den är perfekt under sommaren då man inte vill ha så mycket smink i ansiktet men ändå känner att man kanske vill täcka något!/
12/ Mavala 302 Jaipur Jag älskar orange nagellack under sommaren, känns som exotiskt på nåt sätt haha! Men starka färger överlag är jättefräscht till brun hy tycker jag! Rosa, turkost, orange till exempel!/
 

CAFÉ GBG

Idag körde jag ett zumbapass med Linnea i parken i stan! Var inte alls lika roligt som det brukar då instruktören inte var bra och hade valt bra koreografier:( men kul ändå!
Efter det kom Isak till stan och mötte upp mig för en fika på Göteborg! Jättegott och mysigt, vi gick sen en prommis runt i stan och nu är jag hemma för att sova gott
Kram


CHOKLADPANNKAKOR & BLÅBÄRS-PROTEINPANNKAKOR

Här är recepten på pannkakorna (eller plättarna) jag la upp tidigare! 
 
 
Chokladpannkakor
1/2 dl havremjöl (havregyn mixat till mjöl)
2 msk mjölk (jag använde mandelmjölk)
1/2 dl yoghurt eller kvarg
1-2 tsk kakao
1/2 tsk bakpulver
2 msk stevia strö
1 ägg
1 äggvita
 
Mixa eller vispa ihop alla ingredienser till smeten och stek sedan! Jag stekte i kokosolja.
 
 
Blåbärs-proteinpannkakor
2 msk havremjöl
1/2- 1 skopa proteinpulver (Jag använde OneEgg Blueberry Cheesecake från fitnessguru)
1/2 dl yoghurt/kvarg
2 msk mjölk
1 tsk bakpulver
2 msk stevia strö
1 ägg 
Lite blåbär om man vill
 
Mixa eller vispa ihop ingredienserna till smeten utom blåbären! Smeten ska vara rätt tjock. Jag stekte i kokosolja och innan jag vände på plätten så hällde jag över lite blåbär!

Till chokladpannkakorna hade jag en chokladsås på vatten, kakao och stevia + en blandning av lite grädde och mjölkfri vaniljyoghurt och körsbär. 
TIll blåbärspannkakorna hade jag varma blåbär och lite grädde/ blandningen av yoghurt och grädde.
 
 

BIO IGÅR, PANNKAKOR IMORSE

Igår var jag och Isak på bio och såg Now You See Mee. Den var väldigt speciell men ändå väldigt bra och sevärd!! 
Imorse var jag tvungen att gå upp kl 8 för att åka till tandläkaren ännu en gång och lämnade mysisen sovandes och kom hem till en varm famn så jag somnade om länge. Till sen frukost gjorde jag pannkakor till oss! 
Blev chokladplättar och blåbärs-proteinpannkakor. Lägger väl upp recept på det senare kanske om ni vill? 
 
Isak gillade dom så mycket så han åt typ 5 st i en tugga :0000
 
 

GÅRKVÄLLEN

Träffade upp Linnea, Monika och Alice igår och vi lagade en jättegod middag! Vi satt länge och hade trevligt och sedan skulle vi vidare ut men det började regna så det kändes inte lika roligt haha... Vi åkte och köpte chips och godis och efter det då regnet slutat så for vi iväg trots allt ändå.
 
 

FREDAGSKVÄLL

I fredags var jag med Isak och vi hade en jättemysig grillkväll vid älven! Vi hittade ett fint litet ställe efter en lång väg bland jättehöga blommor! Vi grillade lite korv och marshmallows och åt chokladbollar och vattenmelon. Mysmys.
 
 

ATT BLI KÄR I ETT PAR SKOR

Köpte dessa i veckan! Fina va? Perfekta att det inte är någon hög klack så man kan gå i de länge utan att få ont i fötterna och jag älskar att det är flätat!! ♥♥♥

HÖRT TALAS OM MUGGKAKOR?

Hej, känns som det enda jag lägger ut på bloggen här är recept och uppdaterar dåligt dessutom så ni får inte tro att jag bakar varjevarje dag hahah... Idag som mellis gjorde jag en muggkaka! Har varit lite hooked på det denna och förra veckan igen, gjorde såna mycket förut!
 
Men vad sägs om en nyttig, god kaka som bara tar 2 min att laga i mikron? 
Toppenbra om ni frågar mig!
idag gjorde jag en morotskaka i en kopp och så jäkla gott det var! Tänkte dela med mig av receptet till denna (asful men jag hade tyvärr för bråttom till att göra den snygg haha):
 
 
1 äggvita
1 msk kvarg/yoghurt
1.5 msk kokosmjöl (Går nog att byta ut till annat mjöl men godast med kokosmjöl)
1 msk havremjöl (Går att byta ut till vilket mjöl som helst)
1 msk stevia strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
2 msk fint riven morot
1/2 msk äppelmos (kan uteslutas)
2,5 msk mjölk
 
Frosting:
1 msk stevia strösocker
2-3 msk cream cheese
1-2 msk kvarg/yoghurt
lite citronsaft
 
1. Blanda ihop alla ingredienser till kakan.
2. Smörj en mugg med kokosolja eller smör
3. In i mikron! Olika tid beroende på olika mikrovågsugnar för mig tar det ca 2 minuter. Prova och kolla så den inte är allt för kladdig bara!
4. Vänd muggen upp och ner på en tallrik och kleta på lite frosting
 
 
Här är lite bilder på andra muggkakor jag gjort.
Choklad, kladdkaka, banankaka osv! Kommentera om ni är intresserade av fler recept på såna här muggkakor:)
 
 

GLOSSYBOX

Igårnatt när jag inte kunde sova beställde jag lite spontatnt en prenumeration på Glossybox! För er som inte vet vad det är för något så är det en fin box som kommer en gång i månaden hem med 5 olika produkter. Det kan vara smink, hudprodukter, hårprodukter osvosv. Jättekul ju som en lyxig överraskning varje månad! Bara för 139 kr också
 
 
 

HÄRLIG HELG

I fredags kom Alice förbi och vi satt och snackade och åt massa gott! På lördagmorgon gjorde jag en asgod frukost med omelett! Sedan tog jag mig en tur till stan för att byta storlek på den virkade klänningen som jag la upp tidigare och hittade även ett par jättefina skor!! Dock är dom liiite dyra men kanske man ska unna sig för en gångs skull när ändå jobblönen kommer snart också, eller hur?
 
Igår var jag med Isak och vi gick en skön kvällsprommis och köpte take away latte+kladdkaka och åt i parken med lite jordgubbar och körsbär som vi tog med oss. Älskar såna härliga sommarkvällar ♥
Idag gjorde jag en frukost på sängen till Isak med goda pannkakor och sedan har vivarit på bölesholmarna och solat och jag tog även mitt första dopp för iår!! Lite sent haha jag vet. Men jag gillar verkligen inte att bada här i Sverige, det är ju alltid svinkallt?:( 
 

FREDAGSSHOPPING

 
Efter vi jobbat klart for jag och Isak mot stan för en fika och lite shopping! Köpte solhatt som blir fin på stranden, en virkad klänning och en vit tubkjol att ha under som jag inte fotade. Klänningen är ju som ihålig så nåt måste man ju ha under haha! Dock så ska jag och mamma korta av den eftersom att den är i den här fula kjollängden? Ni vet varken kort eller lång utan nåt slags konstigt mittemellan vid knäna. Nä så det ska vi sy till!

Får se vad denna kvälls planer blir men något ska jag allt hitta på, kram♥

WELCOME TO THE INNER WORKINGS OF MY MIND

Imorgon är det fredag!!! Så jäkla nice. Helgen spenderas troligast med mys med Isak och vänner. Ska försöka bli frisk äntligen och nästa vecka är sista veckan med jobb, om ens det blir en hel vecka!
Idag har det inte hänt särskilt mycket, har sovit efter jobbet, handlat med pappa och sen sett på serier och ätit en asgod fruktsallad! Nu ska jag sova
Godnatt♥
 
 
 
 

VI KAN GÅ VÅR EGEN VÄG

Ikväll efter middagen träffade jag Alice som jag inte sett på 2-3 veckor då hon varit utomlands! Jättelång tid ju:( Så det var supermysigt och kul att äntligen få ses igen och vi hade väldigt mycket att prata om och ta igen!!
Vi satte oss på Café Göteborg och åt gottigt.
Nu måste jag verkligen sova för imorgon väntas jobb och en tidig morgon kl 6.... ååå
 
 
 

TRÖTT

Går upp kl 6 varje dag, längtar bara tills jag ska sluta jobba hahaa. Tur att isak jobbar med mig så jag har lite sällskap! 
Har inte så mycket kul att blogga om och är så trött varje dag därav den dåliga uppdateringen hela tiden. Igår var jag hos min syrra Maria och åt jordgubbar och lekte med barnen lite! Ikväll kommer Isak hit och vi ska bara se Breaking Bad och mysa! 
 
 

KOKOSPANNKAKOR RECEPT

Fick en kommentar av någon som ville ha receptet på pannkakorna! Trodde ingen var intresserad av recept och massa matgrejs som jag lägger upp hela tiden så vill inte trötta ut alla med listor på recept men kanske ska börja lägga ut recepten trots allt på allting!:)
 
Iallafall här är receptet på pannkakorna för 1 portion typ, Blev rätt många plättar men det räcker nog inte till två personer
1 dl havremjöl (Havregryn mixad till ett mjöl) Går säkert att använda annat mjöl också!
1 ägg
1 tsk bakpulver
3/4 dl kokosflingor
1 tsk vaniljpulver
1 dl havremjölk (eller annan mjölk, jag använder denna då jag är allergisk mot mjölkprotein)
 
1. Blanda ihop alla torra ingredienser
2. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda tills smeten blir slät
3. Stek på inte allt för hög temperatur i kokosolja/smör